Vasaloppet

Jag nådde min dröm och det blev en start i Vasaloppet 2016! Den här gången bara så glad att komma till start och det var en annorlunda känsla att stå på startfältet med alla de jag hittills under vintern bara sett åka på tv. Den här dagen hade jag bestämt att jag bara skulle ha kul och försöka hänga med så länge det gick. Just den här dagen och med snö och motvind skulle inte det vara några problem till en början i alla fall. 

Detta blev också första gången jag skulle staka hela loppet, jag hade ju inget val med tanke på foten. Men med snö och svåra förhållanden var detta ändå det enda rätta. Jag låg med långt bak i fältet men efter Risberg blev det körning där framme och det var då nära jag hade ramlat av fältet då det blev en lång väg för att ta sig ikapp. Men ned mot Oxberg hade jag bra krafter och kunde vara med täten till efter Hökberg där det började gå väldigt fort. Då började jag känna att man inte hade så många mil skidor i armarna och att tempoökningarna saknades. Det var ett riktigt jagande för att komma ikapp tätklungan på 30 man och i Eldris var det inte mer än 16 sekunder. Men det blev till att inrikta sig på att ta sig till Mora och i mål på en 31:a plats. Ett resultat jag annars skulle vara mycket missnöjd med men som denna dag kändes som en stor seger! 

Foten är nu åter bättre och det går i små steg framåt för varje dag. Eller snarare ”ett steg bak, två fram”. Precis som med träningen! Direkt efter målgång var jag tvungen att plocka fram kryckorna igen då foten blev ganska ansträngd av skidåkning i 4 timmar.. 

Nu är jag åter i träning och här i Snöån finns många fina spår i gammaldags terräng, inte riktigt något att staka i, men det går om man vill! Nu siktar jag mot Årefjällsloppet 2 april och kör ev. Birken nästa helg. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s