Äntligen

Så äntligen blev det start i Vasaloppet Kina och äntligen fick jag köra en tävling igen! Och så bra det gick! 2:a plats och vi fick maximal utdelning här i Kina!

Vädret och förhållandena var fantastiska och en bana med både tuffa inslag och mer lättåkt terräng. Vi fick till det vi skulle göra jag och Andreas Nygaard som var de enda herrarna på plats. Första varvet gick mestadels lugnt till och lyckades ta 1:a och 2:a plats i första spurten efter ett varv. Sedan skruvades farten upp och vi var några stycken som kom loss. Bitvis var det slitsamt och jag kände mig ovan i tävlingsspåret. Sista biten in mot mål var det positionering som gällde och jag och Andreas gick först i var sitt spår. Men blev instängd ett tag med 200 meter kvar och tappade lite position, tog mig fram igen och kunde gå in som 2:a bakom Andreas. Fantastiskt skönt så här efter alla motgångar och slit, och vilken utdelning vi fick. 1:a och 2:a i mål! 

Kvällen bjöd på pampig bankett i Kinesisk stil, därefter har jag hunnit sova några timmar innan vi nu vid 5 på morgonen påbörjar ett dygns resa hem, något lättare  att genomlida efter allt! 


Foto: Magnus Östh

/ Jens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s