På väg framåt

En av vinterns höjdpunkter med Marcialonga är avklarad och det blev en fantastisk dag för teamet. Jag hade en bra känsla i kroppen men fick tyvärr en del strul, fall och att jag inte tog mig fram i klungan i första halvan av loppet. Jag fick ensam jaga ikapp då tätklungan sträcktes ut men kom ikapp i Predazzo med 25 km kvar av loppet.

Andreas var då ensam i utbrytning och jag försökte hålla ned tempot i tätklungan innan farten sattes upp rejält. Guldläge för oss då de andra fick offra sig för att jaga ikapp samtidigt som vi fick gå med billigt utan att dra. Vi kom ikapp Andreas med 5 km kvar och jag var med i täten på ca 10 man in i sista backen med 2 km kvar. Tyvärr kroknade jag där och tappade placeringar och slutade till slut på 18:e plats. Däremot tog Tord hem segern för 3:e året i rad! Dessutom vann Katerina Smutna damklassen så vi fick med oss dubbelseger efter en mycket bra laginsats! 

Formen är på uppåtgående och jag är nöjd över att jag kan prestera så bra trots att jag nyss varit sjuk. Nu väntar några dagars träning innan jag åker till Söderhamn för att vara med på SM i söndagens skiathlon 30 km. Behöver några tävlingar för att formen fortsatt ska vara på uppåtgående!

/ Jens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s