Ned och upp i Toblach

Igår blev det ett tufft lopp med hög fart över de 50 km långa loppet som bl.a går över ett pass från Toblach till Cortina. Jag hade bestämt mig för att vara med där uppe i täten så länge det höll, funkade bra i 10 km men sen sprack det helt i den höga fart som Petter Eliassen satte upp. Tappade otroligt mycket tid kommande 10 km innan jag kunde ta mig samman och komma in i mitt lopp och flyt igen. Sista halvan av loppet med bättre fart och jag hängde på Rikard Tynell som körde upp oss och vi plockade placeringar. Blev till slut en 18:e plats även denna gång precis som i Marcialonga. Det viktigaste nu är att jag får tävlingar i kroppen och att formen går åt rätt håll! Tord visar fortfarande råstyrka när han återigen vinner! Även Katerina vann så teamets dag var helt klart på topp!

Tyvärr är det fortfarande sjukdom för de minsta på hemmaplan och eftersom jag ändå skulle ned till Jizerka i Tjeckien nästa helg så stannar jag nere här i veckan. Kommer fortsatt vara kvar i Toblach några dagar som har mycket fina förhållanden för skidåkning just nu. Trist att inte kunna åka hem till familjen, men just nu gör vi allt för att uppladdningen mot Vasan ska bli så bra som möjligt! 

Följde idag med spänning seriefinalen i hockey idag där Vansbros damlag där Anna är med slog Karlskoga med 4-3! En match kvar nu så kan det faktiskt bli kval till div 1! Under fjolåret kunde jag ju följa varje match då jag ändå skuttade runt på kryckor, i år får man följa med på telefonen och vänta på ”pling”. 


En sak de är otroligt duktiga på här i Europa är att skidspåren är ihopkopplade med byn. Det är så myket enklare här, hemma ska det packas in i någon bil och åka till ett motionsspår någonstans i skogen för att åka. Här kommer folk med skidor i händerna på gatan och kan gå till skidspåret för att ta sig en tur! Man kan åka längs spåren runt byn eller upp till världscupbanorna. Det är så man får upp intresset för skidsporten!

Skidhälsningar Jens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s