Vasaloppet från sidan

Söndag morgon och det var en avslappnad men laddad Jens som jag mötte vid frukostbordet. ”Det här ska bli kul!”sa Jens innan han kramade om Lilly och begav sig ner mot starten. Vi andra packade matsäcken, blöjor och alla flaskor och termosar med dricka, en spännande och känslosam dag väntade! Första stoppet var i Mångsbodarna, Lilly placerade vi i pulkan medan vi förberedde den första langningen. Det dröjde inte länge förrän hon satt där och sov helt ovetande om att pappa snart skulle passera tillsammans med alla andra i den stora första klunga av skidåkare. Han såg oförskämt pigg ut och bjöd till och med på ett leende när han såg mig. Langningen gick bra och vi drog vidare mot nästa stopp… Hann med några mackor innan det var dags att inta position vid spåret. Ljudet av helikopter får pulsen att öka och Lilly som nu var vaken i pulkan tyckte det var riktigt spännande. Enligt förvarningen låg Jens fortfarande med i tätklungan, kan lova att jag kände mig rörd när jag såg honom komma… 

Även vår tredje och sista langning gick bra, Jens hade då en liten bit fram till de främsta men var redan då en vinnare! Med Lilly i pulkan sprang vi sedan genom Mora för att hinna se målgången. Det blev ett speciellt Vasalopp med 29 man med i spurten. Dahl var den som drog det längsta strået, tyvärr lyckades ingen från teamet ta sig upp på pallplats. Helt sjukt vilka små marginaler som till slut avgör efter så många och långa förberedelser och efter nio mils skidåkning. Idrotten är speciell! 

Knappt 2 min efter täten kom så Jens in på upploppet tillsammans med 6 andra. Där och då kan jag lova att jag hade tuppskinn och tårar i ögonen, vilken galen prestation, vi skrek och fick se Jens vinna den spurten och korsa mållinjen som 31:a man! Full av lycka och i chock gick det dock inte att undvika att undra hur detta hade kunnat sluta med mer än några timmars skidåkning i bagaget… 

Förutom Jens prestation vill jag hylla vår fantastiska Lilly som endast drygt 1 år gammal redan varit med om två Vasalopp. En riktig cooling, det är vad hon är! 

Vi höres! / Anna  

   

En reaktion på ”Vasaloppet från sidan

 1. Arne Almgren

  Hej Anna!
  Tack för dina fina, känslosamma och fängslande berättelser och inlägg. Alltid lika intressanta att läsa. Och nog är vi förvånade över din mans fantastiska prestation. Vi är lika förvånade och beundrande som alla andra. Utan några som helst tävlingslopp i kroppen gå in och presterade det han gjorde är helt beundransvärt. Vi satt som klistrade framför TV-rutan och kikade hela tiden efter Jens. Att han skulle kunna vara med på den avslutande tempohöjningen förstod vi skulle bli svårt, 15769! efter sig! De som inte kom till start hade ju gett upp på förhand. Hälsa Jens och ge honom en kram från oss för en fantastisk prestation. Krama Lilly och det som komma skall!

  Må så gott
  MVH Arne o. Gerd

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s